Till indexsidan Börje Jonssons släktträd Toril Nergårds släktträd Gamla fotografier Excelfiler för nerladdning Länkar till andra släktforskarsajter Skicka synpunkter per e-post

   Jag heter Börje Jonsson, och du kan från den här sidan gå vidare till en del av min släkt. Det du kommer att hitta på följande sidor är mitt arbetsmaterial som läggs ut oavkortat. Här finns det säkert många felaktigheter, men kanske även en del nyttigheter för andra och allt eftersom arbetet framskrider kommer jag kontinuerligt att göra uppdateringar.


Här kan du genomföra en enkel sökning av de släktträd jag lagt ut på internet. Jag beklagar att en del av texten är på engelska och hoppas att det ska gå bra ändå.


Sortera efter: Omvänd sorteringsordning

Välj databas: Alva Sten Helge Härdne

Powered by Swish-e swish-e.org

   Min far var Sten Helge Jonsson, f. 1919 i Skallböle, Tuna socken i Medelpad, d.1983 i Östersund. Han var alltid intresserad av smedsyrket men blev så småningom lokförare. När jag började att forska på min släkt för många år sedan, så blev jag uppmärksam på närheten till smederna i och med flyttningen 1835 till Tuna socken av Carl Svensson och Anna Bock från bruket i Billingsfors.
   I den här databasen som jag lägger ut i april 2018 finns flera tillägg. Dels ett antagande om vem som var min farfar och hans släkt och sedan min farmors mors släktingar (Bäck) från Finland.
   Databasen som finns utlagd här innehåller över 14000 namn och är den kompletta, samma som jag har. Jag har under resans gång skrivit ned allt som jag funnit intressant som ev. kan ha beröring med släkten eller personer som kan bli intressanta. Det betyder många lösa kedjor som väntar på att bli ihopkopplade. En kort bruks med hänvisning till olika böcker finns här.

   Min mor heter Alva Magda-Britt Olofsson, f. 1924, i Trekilen, Hammerdal sn, och bor numera i Östersund. Jag lägger ut den kompletta databasen (över 10600 namn) som den ser ut hos mig. Allt efter många önskemål från släktmedlemmar. Jag hoppas ni förstår att den ständigt förändras, allt eftersom nytt material flyter in.

Helge Härdnes släktträd.
   Min dotter Malin har gift sig 7/7 07 !!! med David Härdne. Hans farfar Helge Härdne f.1914, som jag träffat sporadiskt tidigare, upptäckte jag hade släktforskat mycket. Jag har gått igenom hans anteckningar under våren och sommaren 2007 och fört över det på data. Här är resultatet. Helge Härdnes databas innehåller 2900 namn. En del kompletteringar är gjorda i denna version sept. 2018.

Sidans topp


E-post skickas till Börje Jonsson (jonsson_borje@hotmail.com).